شرط روسیه برای توقف جنگ علیه اوکراین
پوتین پس از اعلام آغاز عملیات نظامی در منطقه دونباس، افزود: هر کس سعی کند در روند فعالیت روسیه مداخله کرده و بدتر از آن، تهدیدی علیه روسیه و مردم آن به حساب بیاید، باید بداند که روسیه فورا پاسخ خواهد داد… روسیه مدرن و پساشوروی، قویترین قدرت جهان بوده و هیچ کس نباید شک داشته باشد که مهاجمان علیه روسیه مغلوب خواهند شد.
رئیس جمهوری روسیه، امروز (پنجشنبه) از آغاز عملیات نظامی در دونباس خبر داد و اندکی پس از سخنان او صدای چندین انفجار در کییف و دونتسک شنیده شد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه ولادیمیر پوتین برای مذاکره با سران اوکراین آماده است، شرایط روسیه برای توقف عملیات نظامی در اوکراین را اعلام کرد.
به گزارش تارنمای روزنامه ایزوستیا چاپ مسکو، پسکوف روز پنجشنبه گفت: روسیه برای مذاکره با سران اوکراین در مورد موقعیت بیطرف این کشور آماده است.
شرط روسیه برای توقف جنگ علیه اوکراین
سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در واکنش به سوالی در مورد اعلام آمادگی رئیس جمهوری بلاروس برای میزبانی شهر مینسک برای مذاکرات میان روسیه و اوکراین، یکی از شرط های برای مذاکره با اوکراین را انصراف از نظامی گری و توقف نظامی سازی این کشور خواند.
پسکوف شرط روسیه را برای اوکراین موقعیت بیطرف این کشور (خودداری از عضویت در ناتو) خواند که باید مقام های کی یف بر آن تاکید کنند.
مقام ارشد کاخ همچنین تصریح کرد که دولت اوکراین باید از استقرار تسلیحات خارجی در این کشور صرف نظر کند.
به گفته پسکوف، این مذاکرات فقط در صورت آمادگی متقابل کی یف (دولت اوکراین) امکانپذیر خواهد بود.
خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به رویارویی نظامی روسیه و اوکراین نوشت: راهبرد دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در اداره مهمترین بحران جهانی دوران ریاستجمهوری وی تاکنون نامتناسب بوده است.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا برای جلوگیری از رویارویی نظامی روسیه و اوکراین به هر اقدامی متوسل شد؛ شدیدترین تحریمها را علیه روسیه اعمال و با متحدان آمریکا برای تشکیل یک جبهه واحد همکاری کرد، تسلیحات نظامی جدید به اوکراین داد و نیروهای ناتو را در شرق اروپا تقویت کرد. اما به رغم همه این اقدامات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بامداد امروز دستور عملیات نظامی ویژه در منطقه دونباس را صادر کرد.
این گزارش با اشاره به وضعیت فعلی این رویارویی نظامی مینویسد: اینکه بایدن چطور این بحران را اداره کند تاثیر زیادی بر سرنوشت سیاسی او و روابط آمریکا با جهان دارد. با اینکه وی وعده داده بود در برابر روسیه قاطعانه اقدام کند، مدیریت مهمترین بحران جهانی پیش روی در دوران ریاست جمهوری اش تاکنون نامتناسب بوده است.
دولت وی همیشه اعلام کرده بود آماده حمایت از اوکراین است؛ اما سرباز به این کشور اعزام نخواهد کرد. ترجیح وی برای توسل به دیپلماسی و اعمال تحریم نشان میدهد آمریکاییها بعد از باتلاقهای افغانستان و عراق علاقه چندانی به مداخله نظامی در کشوری دیگر ندارند.
پوتین از این مزیت برخوردار بود که میدانست بایدن با کشور هستهای برای محافظت از کشور دیگری که مرز طولانی با روسیه دارد وارد جنگ نخواهد شد، آنهم کشوری که واشنگتن با آن توافقنامه دفاعی ندارد.
بایدن در عوض بر هماهنگی با متحدان آمریکا در ناتو بهویژه در شرق اروپا و مشاوره با این کشورها تمرکز کرد. یک دیپلمات اروپایی این اقدام را کاملا مغایر با رویکرد آمریکا در خروج نابهنگام از افغانستان دانست وگفت: اقدام بعدی بایدن تحریم روسیه و اقناع آلمان برای تعلیق خط لوله نورد استریم ۲ بود.
برخی مقامات آمریکایی معتقدند تشدید و گسترش طیف تحریمهای روسیه به معنای افزایش قیمت نفت است در حالیکه دولت بایدن با تورم روبرو است.
بعضی دولتهای غربی از سیاست درهای باز بایدن برای ورود اعضای جدید به ناتو حمایت کرده اند، ولی برخی منتقدان میگویند بایدن باید به روشنی بیان میکرد اوکراین تا پیوستن به ناتو فاصله زیادی دارد به ویژه اینکه مهمترین درخواست پوتین توقف گسترش بیشتر ناتو در شرق اروپا بود.
واکنش بایدن به تحولات اخیر می تواند بر رابطه آمریکا و چین نیز با توجه به وضعیت تایوان اثر بگذارد. اقدام پوتین بهانه خوبی به دست جمهوریخواهان خواهد داد تا در انتخابات میاندورهای نوامبر کنگره (آبان/ آذر) علیه وی و حزب دموکرات استفاده کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0