واکنش سخنگوی دستگاه قضا به انتشار فایل صوتی

سخنگوی قوه قضائیه گفت: عیسی شریفی در ۴ سال فرایند رسیدگی به صورت مستمر بازداشت بودند و ایشان نهایتا به ۲۰ سال حبس تعزیری، رد مال و جزای نقدی محکوم شدند و تمام اموالی که این شخص از شرکت برداشت کرده بود به بیت المال به میزان ۵۰۰ میلیارد تومان برگشت داده شد و معادل همین وجه نیز به جزای نقدی محکوم شده است.

به گزارش «موج امروز» به نقل از میزان، «ذبیح‌الله خداییان» سخنگوی قوه قضاییه، امروز (سه شنبه ۳ اسفند ماه) در جریان نشست خبری خود به سؤالات خبرنگاران رسانه‌های مختلف پاسخ می‌دهد.

خداییان در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون فایل صوتی منتشر شده از فرماندهان سپاه گفت: این فایل برای سال‌ها قبل بود. نسبت به شناسایی تعدادی از افرادی که در یکی از شرکت‌های بنیاد تعاون سواستفاده کردند در همان زمان اقدام شد و با کمک سازمان قضایی نیرو‌های مسلح آن افراد دستگیر شدند. یکی از افراد عیسی شریفی منش قریب به چهار سال در دوران رسیدگی به این پرونده در بازداشت بود. وی به ۲۰ سال حبس تعزیری و رد مال و جزای نقدی محکوم شد. حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از وی مسترد و معادل این وجه به جزای نقدی محکوم شد. محسن سجادی نیا به ۳۰ سال حبس و رد مال و جزای نقدی، محمود خاکپور به ۵ سال و نیم حبس، مسعود مهردادی به دو سال حبس و رد مال و جزای نقدی محکوم شدند.

آخرین وضعیت پرونده‌های مبارزه با فساد

«ذبیح‌الله خداییان» سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده‌های مبارزه با فساد از جمله پرونده حمید باقری درمنی گفت: در پرونده معروف به حمید باقری درمنی این شخص چند سال قبل محکوم به اعدام شد و حکم اجرا شد. تعدادی از همدستان که پرونده آن‌ها مفتوح بود حکم قطعی ۱۸ نفر از آن‌ها صادر شد. پدرام تقی پور شاهکوهی به جرم جعل اسناد رسمی و معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای به ۶ فقره حبس که در مجموع ۲۳ سال می‌شود و رد مال و جزای نقدی محکوم شد. فریبرز فیروز بخت مدیرعامل سابق نفت جی به تحمل ۳۰ سال حبس تعزیری و استرداد اموال و جزای نقدی محکوم شد. مرتضی فقیه ایمانی به تحمل ۲۵ سال حبس و جزای نقدی و رد مال محکوم شد.

 

یک فایل صوتی حدود ۵۰ دقیقه‌ای دست یافته که بخش اعظم آن به نشست محرمانه و گفت‌وگوی محمدعلی یا عزیز جعفری، فرمانده پیشین سپاه پاسداران و صادق یا میرزا‌حسن ذوالقدرنیا، معاون وقت اقتصادی و سازندگی سپاه پاسداران در سال ۱۳۹۷ درباره فساد نیروهای مرتبط با نیروی قدس سپاه، بنیاد تعاون سپاه و شهرداری تهران اختصاص دارد

در این فایل صوتی  صادق ذوالقدرنیا، معاون اقتصادی سابق سپاه در حال ارائه گزارشی از تخلف صورت گرفته در مجموعه‌ای به نام یاس به فرمانده سابق سپاه است. این فایل ظاهرا ۲سال قبل منتشر شده بود و اخیرا به‌صورت گسترده‌تر بازنشر شده است. در ادامه سردار جعفری می‌گوید: «اگر احساس کنم فردی در این ماجرا تخلفی کرده تا آخر پیگیری می‌کنم. حتی اگر نفع شخصی هم نداشته باشد اما برای عدم‌کنترل و عدم‌نظارت مبالغ حیف و میل شده باید جوابگو باشد.» در بخشی از این فایل صوتی معاون اقتصادی وقت سپاه تخلف یکی از مدیران اقتصادی را گزارش می‌دهد.

محمدسعید احدیان، دستیار سیاسی و رسانه‌ای رئیس مجلس با توجه به جنجال‌های فضای مجازی حول انتشار این فایل صوتی طی توییت‌هایی نوشت: «درباره هلدینگ یاس هم هرچه می‌گوییم بررسی شده و حکم اولیه صادر شده و هیچ موضوعی متوجه آقای قالیباف نیست، شما، دوستانتان و آمرانتان عامدانه نمی‌شنوید تا دروغ را واقعیت نشان دهید. از دستگاه قضایی می‌خواهم یک‌بار دیگر درباره آن اطلاع‌رسانی کند. تا افکارعمومی روشن شود.»
در گزارش خبرگزاری فارس هم آمده است: «با مشکوک شدن فرماندهان سپاه به نحوه عملکرد شرکت، مجموعه نظارتی سپاه به موضوع ورود کرده و متوجه تخلف افرادی به نام محمود سجادی‌نیا(سیف) و عیسی شریفی می‌شوند و بلافاصله ضمن منحل کردن این شرکت، متخلفان را به دادگاه نظامی معرفی می‌کنند. محمود سیف و عیسی شریفی از افراد بیرون سپاه بودند که در پروژه یاس فعالیت می‌کردند.»

در فایل صوتی جنجال‌برانگیز صادق ذوالقدرنیا، معاون سابق اقتصادی سپاه درباره تخلفات هلدینگ یاس با محمدعلی جعفری، فرمانده سابق سپاه گفت‌وگو می‌کند؛ «گزارش ذوالقدرنیا که به‌دلیل تفاوت دیدگاه و حساسیت‌های فوق‌العاده نظارتی، همه احتمالات نسبت به سوءتدبیر یا ناآگاهی سایر افراد را با فرمانده کل سپاه مطرح می‌کند، منجر به پیگیری و تشکیل جلساتی در سطوح عالی می‌شود که نتیجه آن شفاف شدن تخلفات و اشتباه بودن برخی اعتمادهای نابه‌جا و همراهی و پیگیری برخورد با متخلفان توسط همه افرادی می‌شود که در این فایل صوتی از آنها نام برده شده است.

نهایتا بررسی عملکرد تمامی این افراد به نهادهای نظارتی و قضایی سپرده می‌شود و پس از پیگیری مشخص می‌شود که با وجود کوتاهی آقای مهردادی و اعتماد بیش از حدش به مجرم اصلی(سیف) خود وی شخصا سوءبرداشتی از بیت‌المال نداشته است.   آقایان قالیباف، آبرومند و حاج‌قاسم سلیمانی و بسیاری دیگر از افرادی که سلامت شخصی و مالی مهردادی را می‌شناختند نیز به او خوش‌بین بودند و تصور تخلف زیرمجموعه وی را نداشتند. مهردادی با اینکه فرد پاک‌دستی بوده و شخصا هیچ سوءاستفاده شخصی نداشته است، اما با اعتماد بیش از حد به محمود سیف(با نام واقعی محمود سجادی‌نیا) باعث شکل‌گیری این تخلف در مجموعه تحت مدیریت خود شده بود. در نهایت همین کوتاهی و اعتماد بی‌مورد کار دست خود مهردادی داد و این فرد با شکایت سپاه در دادگاه نظامی به‌دلیل سوءمدیریت به ۲سال زندان محکوم می‌شود.